/ Община Дупница
Община Дупница е изготвила служебно идеен проект, за изграждане на Младежки център с открита площ състояща се от богато озеленени пространства, водна площ, места за отдих, спорт и културни прояви на открито, като единствено бившата административна сграда ще се запази и използва за нуждите на общината. В близост до имота се намират детска градина, средно и основни училища, които също ще се възползват от бъдещата реализация на проекта.

22 докладни записки ще разгледа ОбС-Дупница

Младежкият център ще бъде със социална насоченост и няма да се осъществява икономическа дейност. Това е записано в докладната записка, с която се иска съгласието на ОбС имота да бъде прехвърлен на община Дупница безвъзмездно. Имотът, който се намира в непосредствена близост до Спешния център е окаяно състояние от години, сградите се рушат и за опасни за гражданите.

Община Дупница започна процедура за асфалтиране на улици

Преди няколко месеца част от оградата рухна върху тротоара. Целият имот е с площ от 12 930 кв.м ведно с 28 полуразрушени сгради. От години общината се опитва да придобие имота. По последна информация се очакваше решение на Министерски съвът, за да може да стартира процедурата по прехвърляне от страна на областна администрация към община Дупница.