Ръчно броят бюлетините за избор на общински съветници от 14 секции в Дупница
Ръчно броят бюлетините за избор на общински съветници от 14 секции в Дупница / Дима Кирилова,Дарик радио

Ръчно броене на бюлетините за избор на ОС- Дупница от секции с № 18, 23, 24, 33, 36, 37, 38, 48, 49, 51, 53, 60, 67, 70 назначи съдия Иван Демиревски, на заседание на Административен съд- Кюстендил. Делото е заведено по жалби на: Иван Танев - независим кандидат за общински съветник, Станислав Павлов - председател на Общинския съвет на БСП-Дупница и кандидат за общински съветник от кандидатската листа на БСП и Мария Чочова - кандидат за общински съветник от същата листа, Георги Георгиев - кандидат за общински съветник от ОДБ "Съюз на десните сили", ПП „БДЦ" чрез Георги Стефанов - кандидат за общински съветник от листата на ПП "БДЦ", Коалиция "Народен съюз" - представлявана от Вергил Кацов и АБВ представлявана от Иван Цеков.
Иван Демиревски заяви, че ръчното броене на бюлетините се разрешава, след извършена цялостна проверка на протоколите на СИК. Ръчното броене ще се извърши в петък, в 10 ч. в общинска администрация- Дупница, в присъствието на всички заинтересовани лица или техни представители. Съдът назначи 3 вещи лица от Кюстендил, които ще броят бюлетините.
На днешното заседание бяха разпитани трима свидетели. Двама от тях твърдяха, че са пуснали бюлетини за Народен съюз в 37-ма СИК Дупница, но при преброяването липсват.Секретар в 37- ма секция заяви,че в община Дупница са ги накарали да поправят протокола . Върху преференциите на Народен съюз, които са 14 е нанесена 0. Според нея това е техническа грешка, обяснима с оглед голямото напрежение и 24- часовият работен ден на СИК.