зоопарк
зоопарк / netinfo
Районна прокуратура Кюстендил се самосезира и започна проверка по реда на Надзора за законност по повод информация изнесена от Нова телевизия  и публикувана на нейния сайт на 19.03.17г. , относно състоянието на зоопарка в гр.Кюстендил и в частност физическото състояние на отглежданите в него животни.
Проверката е възложена на РИОСВ Перник.В хода на проверката ще се изяснява спазват ли се разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие и приетата в съответствие с него Наредба № 6 от 23.10.2003 г. за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни, както и изисквания и условия, при които следва да се отглеждат животните в зоологическите градини. При извършване на проверката следва да се установи спазват ли се цитираните нормативни актове при отглеждането на животните в Зоологическата градина в гр.Кюстендил, има ли нарушения на съответните актове, предприетите действия и действията за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, действия предприети за санкциониране на виновните лица и издадени административни актове.
„Наш колега е видял репортажа по телевизията на лъва, който е имал рана на тялото и ние веднага се самосезирахме. Очаквам резултати да има в най- кратки срокове”, заяви прокурор Галина Димитрова.