Росен Тимчев е основната кандидатура за шеф на общинската болница в Дупница
Росен Тимчев е основната кандидатура за шеф на общинската болница в Дупница / Дарик,архив

На извънредна сесия в Дупница ще сменят управителят на общинската болница в Дупница. За временно изпълняващ длъжността най-вероятно ще бъде избран Росен Тимчев, член на ПП ГЕРБ и кандидат-съветник от листата на партията, на последните избори. Той беше и в комисията, която извърши доклад за състоянието на болницата. Комисията беше сформирана с решение на ОбС Дупница и в нея освен общински съветници бяха включени и външни експерти. Състоянието на болницата проверяваха д-р Кирил Кирилов, който е общински съветник, както и две външни лица Росен Тимчев и Пламен Цеков.


Положението в МБАЛ „Св. Иван Рилски" е най-страшно коментираха съветници запознали се доклада на лечебното заведение. Това, което е взето като решение е да бъде сменен управителя на болницата с временно изпълняващ. По време на председателски съвет са коментирани няколко имена, но съветниците са се спрели на Росен Тимчев, който да заеме поста управител до провеждането на конкурс. Това потвърди зам.-председателят на ОбС адв. Йонко Гергов. Росен Тимчев е със здравен мениджмънт, освен това е съветник към комисията по здравеопазване в Народното събрание мотивираха се съветници.
Според доклада се предлагат редица мерки за подобряване на състоянието на болницата - сред тях редуциране на предимно немедицинския персонал с 30 %, както и затваряне на неотложния кабинет и закриване на отделението по белодробни заболявания и хемодиализа.
Докладите на всички дружества ще се разглеждат на извънредна сесия, най-вероятно на 7 март, предстои да бъдат качени и на сайта на община Дупница, в раздела на ОбС.
Както знаете се очаква решението на Върховен административен съд за касиране изборите за ОбС в Дупница.