Разпит на свидетели и искания за графологични експертизи на делото за избора на кмет на Кочериново
Разпит на свидетели и искания за графологични експертизи на делото за избора на кмет на Кочериново / netinfo

Разпит на 20 свидетели, шестима от които председатели на СИК допусна Административен съд- Кюстендил, по делото за касиране на изборите за кмет на община Кочериново. Съдия Иван Демиревски удовлетвори голяма част от исканията на жалбоподателя Йордан Татарски, представляван от адвокат Красимир Петров.
Съдът ще се произнесе на следващото заседание относно искането за доказване на истинността на 16- те секционни протокола, в това число и с графологична експертиза за автентичността на подписите на членове на комисиите.
"Искаме повторно преброяване на бюлетините от всички секции. Настояваме и за проверка на това дали назначените от ОИК са били членовете на СИК или са подменени без решение с други. Искаме графологична експертиза и за част от подписите на заявленията за гласуване по настоящ адрес. Нарушенията според нас са много", коментира адвокат Петров.
Адвокат от Благоевград защитава в делото интересите на избрания за кмет на Кочериново Иван Минков. Зам.- председателят на ОИК Мария Здравкова представлява ОИК- Кочериново.
Иван Минков победи конкурента си Йордан Татарски с 23 гласа на балотожа. И двамата се явиха като независими кандидати. Досегашният кмет на общината получава доверието на 1 541 избиратели или 50, 38%, а Татарски на 1 518 или 49, 62%.