Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / ThinkStock/Getty Images
Възстановено е движението на моторни превозни средства до 12 тона по съоръжението при 52-ри км на АМ „Струма“.

Временно преминаването по него бе ограничено за ремонт на фуга. Остава ограничението в платното за Кулата по виадукта в района на с. Джерман - между 60-ти и 66-ти км.

Ремонтират обгорелия мост на АМ „Струма“ край Дупница (ВИДЕО/СНИМКИ)

То ще остане в сила до приключване на аварийно-възстановителните дейности но платното по съоръжението при 62-ри км, което бе засегнато от пожара в депото за отпадъци, информират от  Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Загинал и двама тежко ранени на магистрала „Струма“

За улеснение на пътуващите в края на работната седмица, в петък от 14 ч. на виадукта при 62-ри км, както и досега, ще се обособяват две ленти към Благоевград и една лента към София, а от 10 ч. в последния почивен ден - неделя, до 14 ч. на последния работен ден ще има две ленти за София и една за Благоевград.

Превозните средства над 12 тона, включително и автобусите, пътуващи към Кулата, както и в момента се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ продължават по АМ „Струма“.

Ще отнемат ли разрешителното на "Феникс - Дупница" заради пожара под „Струма“?

За пътуващите към София отбиването по път Е-79 става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата е при пътен възел „Дупница Север“.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация по време на ремонтно-възстановителни дейности.