Протест
Протест / Маргарита Петрова
Над 100 дупничани протестираха на пл. Свобода, основно заради проблемите свързани с инфраструктурата. Гражданите поискаха оставката на кмета на община Дупница, инж. Методи Чимев. Лошото състояние на уличната мрежа, следите от ВиК авариите, липсата на инфраструктура в социалните жилища, бяха малка част от проблемите, провокирали дупничани да дойдат на протеста. Хората заявиха, че не вярват на обещания, тъй като са получавали такива, но и до днес те не са изпълнени. Поставиха още веднъж проблемите свързани с ул. „Бригадирска“, ул. „Велико Търново“, ул. „Райна Княгиня“, кв. Подина, коментиран беше и въпроса за инфраструктурата на социалните жилища или по-скоро липсата на такава.

Протест
Маргарита Петрова

Сред останалите проблеми са липсата на достатъчно площадки, както и такива пригодени за деца с увреждания, липса на маркировка на места и още много въпроси, които обаче бяха задавани един след друг и реално част от гражданите така и не успяха да получат отговор на поставеното питане. Въпросите бяха насочени към кмета и заместниците му, които слязоха, за да се срещнат с протестиращите. Те се опитаха да обяснят, че предстои старта на големите проекти за Интегриран градски транспорт и ремонт на жк. Бистрица, както и отваряне на офертите за ремонт на 4 улици, включително и „Евтим Трайчев“.

Протест
Маргарита Петрова

Протест
Маргарита Петрова

По-късно, на брифинг градоначалникът заяви, че това не е най- удачния вариант за комуникация. Методи Чимев допълни, че е склонен срещу всеки проблем да запише режим и срок, както и, че е готов да се срещне с хората, но акцентите да бъдат разписани.
Няма как проблеми трупани по 30- 40 години да бъдат решени за кратко време”, коментира кметът. Чимев заяви, че се търсят всички възможни варианти, включително се водят разговори на ниво министерства, за да бъдат осигурени средства за подмяна на водопровод.
 
Дарик- Кюстендил