Пропуск в обществената поръчка ще забави проект за над 635 000 лв. в Дупница
Пропуск в обществената поръчка ще забави проект за над 635 000 лв. в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Изборът на фирма изпълнител за извършване на строително-монтажни работи по обектите включени в Норвежката програма за енергийна ефективност ще се забави. Процедурата е прекратена, предстои обявяването и отново, което ще забави старта на строителните дейности.

В мотивите за прекратяване е обяснено, че обществената поръчка и дейностите по нея се финансират чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Същата подлежи на задължителен предварителен контрол от Програмния оператор и Агенцията за обществени поръчки, но такъв не е осъществен. Възложителят не може да отстрани този пропуск и с оглед на това се налага прекратяване на процедурата.

Въвеждането на мерките са основно- подмяна на котли и горелки с цел газификация в детска ясла „Пролет", ОУ „Кирил и Методий", ОУ „Климент Охридски"; гимназия „Христо Ботев", СОУ „Паисий Хилендарски", МБАЛ „Св. Иван Рилски", ОДЗ „Таушаница", ОУ „Евлоги Георгиев" и ОУ „Неофит Рилски. Това са обектите финансирани по т.нар. Норвежка програма.

Крайният срок за приключване на дейностите е 30 април 2016 г. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 635 644 лв., без ДДС.