Прокурор и полицай в спор за общоселско събрание в Яхиново
Прокурор и полицай в спор за общоселско събрание в Яхиново / Дарик- Кюстендил, архив

От полицията са препоръчали прекратяване на преписката за общоселското събрание в село Яхиново. Това съобщи ръководителят на Районна прокуратура- Дупница Величка Шопова. Проверката започна след жалба на съветниците от „Атака" Методи Стойнев и Милен Попов, според които общоселско събрание в село Яхиново не е проведено, а протокола е фалшифициран.

При проверката, която започна през месец юни са разпитани жители на селото. Според някои от тях събрание на 16 юни тази година е имало, а те били уведомени чрез листовки разлепени в селото, според други обаче такова събрание не е проведено.

Решението на жителите на Яхиново е необходимо за апортиране на имот, който се намира в землището на селото, в съвместното дружество между община Дупница и американската компания „Панел груп".

"Считам, че може би има основание за сигнала", коментира Величка Шопова, противно на становището на разследващия полицай. Крайното решение по преписката трябва да вземе наблюдаващият прокурор Емил Павлов. Той обаче все още е в отпуск.