Признание за Борислав Иванов от БНФК като най- успешният състезател по олимпийско карате
Признание за Борислав Иванов от БНФК като най- успешният състезател по олимпийско карате / netinfo

Борислав Иванов получи признание от Българската национална федерация по карате като- най-успешният български състезател по олимпийско карате. Връчени му бяха почетен 3- ти Дан и Сертификат за заслуги в спорта.

Признание за Борислав Иванов от БНФК като най успешният състезател по олимпийско карате
netinfo

Успехи като състезател: Многократен шампион на България, 3 пъти Супершампион на България, 8 кратен Балкански шампион, 4 бронзови медала от Европейски първенства за мъже- 1999, 2002, 2004, 2007. Единствения българин с медали от големи първенства при мъжете. 3 място Световно първенство за младежи-1999. Още успехи- Две 5 места Световно студентско първенство-1998 индивидуално и отборно, 5 място Европейско първенство за мъже-2003, 5 място Клубно Европейско първенство за мъже-1998 с отбора на КК Левски-Спартак и още много успехи от международни и вътрешни турнири.

Признание за Борислав Иванов от БНФК като най успешният състезател по олимпийско карате
netinfo

Започва да тренира карате през 1991 г., на 14г. в КК Пауталия, с треньор Димитър Пенев, по късно преминава в другия местен клуб Шурикен, с треньори Владимир Николов и Емил Димитров, от 1995 е приет за студент в НСА, където се и състезава с треньор Пламен Каваклов. От 1998 е състезател на КК Левски-Спартак, под ръководството на Алексей Петров, от където започват и големите му успехи в карате спорта. Завършва НСА- В. Левски- бакалавър, със специалност Треньор по карате.
Селекционер и треньор на Националния отбор на България в периода- 2000-2008 г. В момента е председател и треньор на КК Дарис гр. Кюстендил.
КК "Дарис" заслужи място в топ 10 на клубовете в България за 2016 година, като заема 9- та позиция.

Признание за Борислав Иванов от БНФК като най успешният състезател по олимпийско карате
netinfo