Пожар в гората край кюстендилското село Ветрен гасиха 14 горски служители и екип пожарникари, съобщиха от Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП). 

Огънят е пламнал в труднодостъпен район край селото, в държавна горска територия. След подаване на сигнала, към мястото тръгнали горски служители от териториалното поделение на „Държавно горско стопанство Невестино“ с пожарен автомобил на стопанството, както и екип огнеборци.

Два пожара бушуваха край Казанлък, няма пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Възникналият пожар е бил низов, а с усилия горски служители и пожарникари са възпрепятствали превръщането му във върхов. Огнената стихия е засегнала 13 декара борова 60-годишна гора, но щетите са минимални, като има обгаряния на отделни дървета.

От ЮЗДП посочват, че се изясняват причините за възникване на пожара. Районът е отдалечен от населени места, в близост няма и туристическа пътека. Преди дни, отново на територията на „ДГС Невестино“, огнеборци гасиха пожар, пламнал заради неизгасено огнище край оброчище. 

ЮЗДП напомня, че в момента сме в пожароопасен сезон и е от изключителна важност да се проявява внимание при посещение в гората. Оттам допълват, че пожарите пламват бързо, а за ликвидирането им са необходими много усилия и средства. 
БТА