Полицията разкри извършителите на кражби в Дупница и Слокощица
Полицията разкри извършителите на кражби в Дупница и Слокощица / Дарик- Кюстендил, архив

Служители на РУП Кюстендил са установили извършителите на кражба на медни съдове от къща в с. Слокощица, часове след като е била заявена. Мъже за 35 и 38 години откраднали 8 медни тави, след това ги продали в кв. "Изток.". По случая е образувана преписка в РУП - Кюстендил, работата по установяване на съпричастността на двамата мъже и към други извършени кражби продължава.

Извършителите на 2 домови кражби са установили и задържали дупнишки полицаи. Обирите са станали през почивните дни на миналата седмица.  Две непълнолетни момчета и техен приятел на 22 години проникнали в имот на ул. "Разметаница" и откраднали медни съдове. Тримата в съучастие с още един непълнолетен  са извършители и на кражба от къща на ул. "Отец Полихрони" в Дупница. От там са отнели телевизор, касетофон и ракия.

При проведените полицейски мероприятия са открити една част от вещите в домовете на извършителите, а медните съдове са били продадени на други лица - техни съкварталци. По случаите са започнати дознания в РУП Дупница, уведомена е и прокуратурата.