Полицията крие версиите за убийството в Дупница, чака експертизи от НИКК
Полицията крие версиите за убийството в Дупница, чака експертизи от НИКК / Маргарита Петрова

От полицията и прокуратурата отказват да коментират версиите, по които се работи за убийството на 32- годишната Даниела Кацарска снощи в Дупница.
"Не мога да ги споделя, защото работим по всички и не искам да се пречи на разследването. Намерени са дамската чанта на жената и вероятния предмет, с който е извършено убийството. Предстоят експертизи по тях от НИКК, които предполагаме, че ще ни дадат повече информация за вероятния извършител и механизма на извършване на престъплението", каза за Дарик директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Георги Джоглев. Той е разговарял с директора на НИКК г- жа Маркова, която е обещала бързо съдействие по случая. "Няма задържани лица, има доведени за беседи и изясняване на алибито им", каза още комисар Джоглев. Той също е в Дупница и ръководи разследването с началника на РУП Борислав Динев.

Досъдебно производство е срещу неизвестен извършител. Работи се по версията грабеж с нанесена тежка телесна повреда- тежка черепно- мозъчна травма, каза говорителят на Окръжна прокуратура Кюстендил Марияна Сиракова. Направен е опит да и бъде отнета дамската чанта, като е употребена сила. Жертвата е ударена в главата с винкел.

Производството е по член 199, ал.1, т.2, във връзка с член 198, ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от 15- 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор, без право на помилване, каза за Дарик Сиракова.

По данни на прокуратурата, приятелят на Даниела- Славчо Томанов я е закарал до жилищния блок, в който живее. Той се е притеснил, че не светват лампите във входа, слиза от колата и намира жената в безпомощно състояние, и позвънява на полицията около 23, 15 часа.

Работата по случая продължава.