Петър Паунов: Няма сигнали за корупция в община Кюстендил
Петър Паунов: Няма сигнали за корупция в община Кюстендил / Дарик- Кюстендил, архив

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов незабавно ще поиска среща с ръководството на Института за пазарна икономика, за да разбере подробности за изследването, според което Областна администрация и Общинска администрация Кюстендил са на първите места по корупция, както и Инспекцията по труда, ОД МВР и Съдебната власт в Кюстендил.
"Излишно е да казвам колко е тревожно като сигнал и колко е необяснимо за мен като констатация, защото сме една от общините която е дала най- ясни признаци до момента, че няма търпимост към корупция или вреда за обществото. Става въпрос за изследване на бизнеса, но не знам по какви критерии са избрани фирмите, дали са само от община Кюстендил или от цялата област. Наясно съм, че наследихме тежка ситуация, знаете че още от времето на групировките тук има чувствителност към такава проблематика. Дали няма да се окаже, че някои който тласка към корупция е склонен да обвинява в същото", коментира кметът на Кюстендил.
Паунов е категоричен, че към момента в общината няма нито един сигнал за корупция. Той припомни, че на сайта на общината, в сектор Кметът Ви чува може всеки да подава сигнали и бе категоричен, че над 70% от живеещите в общината имат доверие в администрацията.
На 14 ноември ще бъде обявена анкетата на Института за пазарна икономика, но Паунов се надява преди това да разполага с повече факти.