/ СКГ Велбъжд
37 гимнастички от СКГ Велбъжд взеха участие в 4-то издание на Международна купа Феникс, която се организира от Красимира Филипова и нейния клуб Феникс. Надпреварата в тренировъчната зала на Арена Армеец уважиха 24 клуба от България, Австрия, Египет, Франция и Русия, общо над 600 гимнастички.
 
В групите на категориите- Б и Ц участваха 20 момичета от Кюстендил и спечелиха 10 златни, 7 сребърни и 3 бронзови  медала.
 
В категория “Елит”, Цветозара Миленкова спечели сребърен медал в многобоя, при родените 2007 година, тя е първа на лента и втора на въже и топка. Нилана Колевска е 3- та в многобоя, първа на лента и трета на въже и бухалки.
Мишел Иванова завоюва сребърното отличие в многобоя на Купа Феникс при родените 2005 година. Тя добави злато на топка и въже и бронз на лента.

Отличия за гимнастички на Велбъжд от Купа Феникс
СКГ Велбъжд

Отличия за гимнастички на Велбъжд от Купа Феникс
СКГ Велбъжд

Василена Йорданова спечели многобоя в А категория, при родените 2008 година, тя е първа на въже и бухалки. Даяна Димитрова е първа в многобоя при родените 2005 година- А кат., със златни медали още на бухалки и въже.
Йоана Стоева спечели многобоя при родените 2004 година - А кат., като добави злато на топка и бухалки.

При родените 2009 г., Светослава Георгиева е 5-та въже и 6-та на обръч. Ивайла Стоянова е 6- та в многобоя при родените 2010 г. и е 6-та на въже. Рая Сръндева е 6-та в многобоя и е 3-та на топка, при родените 2006 година.

Отличия за гимнастички на Велбъжд от Купа Феникс
СКГ Велбъжд

Ансамбълът- девойки младша възраст до 10 години спечели сребърните медали с изпълнението си с 5 топки, в Б категория. Ансамбълът при девойки младша възраст е 4-ти  в Б кат., със съчетание с 4 обръча.

Ансамблите на Велбъжд на Купа Феникс
СКГ Велбъжд
Дарик- Кюстендил