Международният конкурс за класическа китара
Международният конкурс за класическа китара
Международният конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов”-Кюстендил 2019  ще се проведе в периода 3-6 април в читалище „Братство 1869”.

Китаристи от над 10 държави на Международния конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов”-Кюстендил 2019

Той се организира от община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на читалище „Пробуда 1961” Кюстендил и с финансовата подкрепа на Министерството на културата. В рамките на конкурсните дни са предвидени майсторски класове на Дарко Багески от Македония, презентация на ръчно изработени музикални инструменти от Славко Мърдаля, Сърбия, представяне на нови учебници по китара от китариста и преподавател Огнян Вълев, рецитали на гостите от страната и чужбина - Вук Драгичевич, Сърбия, Фабио Барбагало, Италия, Виктор Илич, Сърбия, Елена Хорошавина и Амалия Мартемянова, Украйна, Квартет „Софийски виртуози”, България, Нели Андреева и Николай Пеев, България и много други.

Музикалният форум ще стартира на 3 април, от 16.30 ч. с откриването на изложба - картини на Галина Милева от София в новоизградения парк пред читалището, а от 17.00 ч. е традиционното дефиле в централната градска част с участието на Градски духов оркестър, Мажоретни състави от гр. Кюстендил, организатори, гости и участници в конкурса.

Официалното откриване на конкурса ще бъде от 18:00 ч. в залата на Общински театър-Кюстендил. В програмата са включени изпълнения на Огнян Вълев, Гоце Делчев, Младежки китарен оркестър „София”, квартет „Сезони”, Фламенко трио – София и Формация „Фолк-Арт”.

Каним жителите и гостите на град Кюстендил да се насладят на таланта на изпълнителите и китарното изкуство.