Отбелязват с концерт 70-годишнината от рождението на Жанет Лангова
Отбелязват с концерт 70-годишнината от рождението на Жанет Лангова / netinfo

Тържествен концерт в памет на хоровата диригентка Жанет Лангова - Чавдарова ще се проведе на 26 април от 18.30 ч. в Драматичен театър - Кюстендил. Събитието е по случай 70-годишнината от рождението й и се организира от Музикално сдружение "Марин Големинов", Читалище "Асклепион" и Община Кюстендил.

"Жанет Лангова издигна на високо ниво хоровото изкуство в Кюстендил. Смесеният хор "Дружба", който тя ръководеше, е носител на златни медали от национални фестивали и получава званието "представителен", припомни един от оранизаторите Димитър Божилов.

Програмата на концерта включва изпълнения на един от най - престижните хорове в страната - Академичен хор "Ангел Манолов" и Мъжката вокална група "Дружба". В честването ще вземат участие и синът и внучката на диригентката - Павел Чавдаров (пиано) и Калина Чавдарова (цигулка).

"Постъпили са предложения от бивши хористи един хоров колектив от Кюстендил, който има необходимото равнище, да бъде наименован Жанет Лангова", сподели Никола Чавдаров, представител на Читалище "Асклепион".