/ netinfo
От 9 март започва подмяна на канализацията в жк ”Бистрица”. И от община Дупница, и от фирмата изпълнител призоваха за търпение, през следващите няколко месеца, тъй като със сигурност ще има нужда от такова.
Малка част от домоуправителите дойдоха на разяснителната среща.

Рекорден брой оферти за строителен надзор на канализационната мрежа в жк. Бистрица

Улица „Жива вода“ ще поеме трафика за времето, през което ще бъде затворена главната улица „Патриарх Евтимий“ в Дупница. Сред присъстващите на срещата имаше и представител на транспортна фирма за обществен превоз, който коментира, че улицата не е готова да поеме този трафик, има дупки, освен това движението по нея ще се осъществява трудно, заради паркираните автомобили. Главната улица към жк „Бистрица”ще бъде затворена на 9 март.

Нов общ устройствен план определя зоните за развитие на Дупница

През следващите 6 месеца жк „Бистрица” ще бъде строителна площадка, след това обаче от администрацията уверяват, че квартала ще придобие по приветлив и красив вид. Тъй като част от проекта е финансиран с европейски средства, няма да бъде позволено разкопаване най-малко 5 години обясни зам.кмета Красимир Георгиев.

Ръководителят на проекта Славка Петровска и представителя на фирмата, която ще извършва дейностите увериха, че ще бъдат поставени информационни табели за проекта, освен това ще бъдат слагани листовки с информация за предстоящо затваряне на улици или разкопаване. Това ще бъде направено по искане на жителите, за да не се окажат затворени от изкопи.