темида съд
темида съд / DarikNews.bg - архив
 
Окръжен съд- Кюстендил призна подсъдимия Георги Б.- на 33 години от с.Червен брег, община Дупница, за виновен в това, че по непредпазливост, при ПТП е причинил смъртта на  И. Г. и го осъди на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, като изтърпяването на наложеното наказание се отлага за срок от 4 години и 6 месеца.
Съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова постанови и наказание- „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години.
 
На 05.09.2017 г., около 20.17 часа на пътя между с.Червен брег и с.Крайници, при управление на лек автомобил, в посока от с.Червен брег към с.Крайници, Георги Б. е допуснал нарушение на чл.42, ал.2, т.2 от ЗДвП: „Водач, който изпреварва е длъжен, когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея“ и по непредпазливост е причинил смъртта на  И. Г., движещ се с кросов мотоциклет.
 
Окръжен съд- Кюстендил прие, че е налице съпричиняване на ПТП от страна на пострадалия мотоциклетист, който се е движел без светлини по път, който е забранен за движение на подобен род МПС- кросови мотоциклети.
 
Подсъдимият е осъден да плати в полза на държавата, по сметка на  ОД на МВР – Кюстендил, сторените по делото разноски, в размер на 5939.34 лв. , както и разноските на частните обвинители, в размер на 2400 лв,информират от Окръжен съд Кюстендил.