15 г. Съюз на инвалидите в Сапарева баня
15 г. Съюз на инвалидите в Сапарева баня / Виолета Атанасова
Два юбилея - Осми март в аванс и Сирни заговезни отпразнува на редовното си годишно отчетно събрание, Основната организация на Съюза на инвалидите в България в Сапарева баня, която отбелязва своята 15-годишнина. Дългогодишната председателка на организацията Елина Динева, представи в доклад  разнообразната дейност  на структурата през отчетната година.

Общините Рила и Сапарева баня с ваучери от по 15 000 евро за безплатен интернет на обществени места

Тя получи специална благодарност от присъстващите на събранието за своята всеотдайност и за умението си да сплотява в хубав колектив 109-тимата членове на сапаревобанската организация, в която членуват и хора с увреждания от Ресилово, Гюргево и Овчарци.

15 г. Съюз на инвалидите в Сапарева баня
Виолета Атанасова

Поздравления за дългогодишната си организационна активност получиха и ветераните от ръководството - София Кирова, която е първият председател на организацията, и Любен Ангелов,  както и всички други, които са били най-активни членове на организацията от създаването й до днес.

15 г. Съюз на инвалидите в Сапарева баня
Виолета Атанасова

Всички те получиха малки подаръци в знак на уважение и благодарност. Кметът на гр. Сапарева баня Калин Гелев пристигна на събранието, без предупреждение с цветя и подаръци за всяка от дамите по случай Осми март. Празничната украса, както и обядът за всички  членове на СИБ в сапаревобанския район, бяха подарък от собственика на  ресторант „Седемте езера“, който бе домакин на събитието. 

15 г. Съюз на инвалидите в Сапарева баня
Виолета Атанасова


На по-възрастните и лежащо болните обядът бе отнесен по домовете им. Гости на събранието бяха  Валентина Чикова - началник на Политическия кабинет на социалното министерство, която е от сапаревобанския квартал Гюргево и Валентина Симеонова - председател на Регионалната организация на СИБ. 

"До края на месеца своите отчетни събрания остава да проведат и двете най-големи основни организации в кюстендилския регион - кюстендилската и дупнишката", съобщи Виолета Атанасова, член на Управителния съвет на РО на  СИБ.
Виолета Атанасова