Васил Иванов
Васил Иванов / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив
Общественият посредник Васил Иванов ще инициира среща между различните държавни и общински структури за решаване на проблема с цитирам: “циганските коне, които създават предпоставки за катастрофи на пътя Кюстендил-София, в участъка от село Ябълково до града”.

“Те биват пускани в тъмната част на денонощието и се прибират сутрин. Съвсем скоро имаше отново пътен инцидент в този участък. Трябва някой най-сетне да се вземе в ръце и да се реши този проблем. Тези коне, в голямата си част нямат и чипове и не се знае собственика им”, коментира в студиото на Дарик-Кюстендил общественият защитник Васил Иванов.

Ездач  и кон
netinfo

Той продължава приемните си по кметствата в общината и е алармиран за проблема от жителите на село Ябълково.

Омбудсманът на община Кюстендил призна, че няма опция за пряко въздействие върху държавните институции. “Аз мога да работя само с общинските служби, но не мога да си затварям очите по такъв проблем и, въпреки че не е в правомощията ми, ще инициирам такава среща, като ще потърся съдействието на областния управител. Не може да си затваряме очите, че такъв проблем не съществува.   

Един електрически пастир ще е достатъчен да ограничи движението на животни, защото не са само коне, има крави и овце, които пресичат пътя и са предпоставка за катастрофи”, коментира още Васил Иванов в студиото на Дарик.

 

Дарик- Кюстендил