Васил Иванов
Васил Иванов / netinfo
Изнесени приемни в 31 села от община Кюстендил започва от днес общественият посредник Васил Иванов. Първата приемна е в село Соволяно от 18.30 часа. Графикът се съгласува всяка седмица с кметовете на кметства и  е публикуван на интернет страницата на община Кюстендил. Изнесените приемни ще продължат в селата Шишковци, Ябълково, Лозно, Жиленци, Коняво и Копиловци. Срещите са планирани за от 11.00 часа.

 „Аз няма да правя нито общоселски събрания, нито партийни мероприятия, за да търся масовост. Тези приемни се правят с цел улесняване на хората, които да не пътуват до Кюстендил. Всеки дошъл при мен трябва да знае и постави конкретен въпрос или конкретен проблем за разрешаване от страна на общинска администрация, а не, както ме търсят, за проблеми с ХЕИ или БАБХ. Тях  не мога да ги проверявам, а само да сигнализирам. Аз не мога да реша проблемите на държавата. От активността на националния омбудсман хората си мислят, че аз мога да реша всички въпроси в държавата”, каза Васил Иванов.

На 3 октомври се навършва 1 година от започване на работата на общинският посредник в Кюстендил. ”Като свой най- голям успех отчитам, че тази институция вече се наложи в община Кюстендил и е в помощ на жителите на общината. Забелязвам, че те още се притесняват и не се отпускат, когато идват да говорят с мен”, коментира още Иванов.

Предстои и отпечатването на информационна брошура, която ще разяснява института на обществения посредник. В нея ще бъдат описани подробно правата и задълженията на обществения посредник, каква е процедурата за подаване на жалба или сигнал и какви са сроковете за реакция. Сроковете са до 20 дни за реагиране на сигнал.
Като пример за работата си Васил Иванов даде поставянето на изкуствени неравности на ул. ”Цар Симеон” след негов сигнал. Той очаква да получи и резултатите от проверките но Инспекция по труда в Кюстендил за това кои държавни учреждения са работели на 21 март, въпреки че денят е неприсъствен за държавните служители.