Общинският съветник Милен Попов упрекна прокурорът Ивайло Василев за връзки с община Дупница
Общинският съветник Милен Попов упрекна прокурорът Ивайло Василев за връзки с община Дупница / netinfo

  Общинският съветник от Атака  в Дупница Милен Попов отправи упреци към прокурор Ивайло Василев, че има връзки с община Дупница. Попов обяви пред журналисти, че ще отправи питане към кмета на Дупница Атанас Янев дали са отпускани пари за книгата на прокурор Василев „Спомоществуватели на Дупница" и дали шахматен клуб „Дупница", на който Василев е председател на Управителния съвет получава субсидии от общината.

   Милен Попов направи изказването след като прокурор Василев отказа да образува наказателно производство по сигнал на Милен Попов срещу Явор Тодоров за изготвяне на документи с невярно съдържание. Преди няколко месеца съветникът от „Атака" поиска да бъдат проверени фактите и обстоятелствата за отсъствията на общинските съветници, отразени в документите на Общински съвет, тъй като според него не за всички отсъствия на съветници от заседания и комисии има официални документи. Въпреки това Явор Тодоров е преценил, че причините са уважителни. От постановлението става ясно, че прокурор Василев счита, че няма данни за извършено престъпление от общ характер, което да ангажира намесата на прокуратурата. „От приложените материали по преписката е видно, че всички общински съветници, които са отсъствали по уважителни причини са уведомили и писмено за неучастието си в заседание на ОбС председателя на Общински съвет Явор Тодоров. Милен Попов обяви, че ще обжалва постановлението пред Апелационна или Върховна прокуратура.

  От своя страна прокурор Василев заяви, че пари за книгата „Спомощестуватели на Дупница" не е получавал, а на ШК „Дупница" от две години не са отпускани средства.