Общината продава недостроен блок срещу 10 апартамента и 2 гаража
Общината продава недостроен блок срещу 10 апартамента и 2 гаража / netinfo

Община Кюстендил продава правото на строеж за доизграждане на жилищен блок срещу 10 двустайни апартамента и два гаража. Търгът е насрочен за 12 ноември. Става дума за блок № 30-31, в кв. “Румена Войвода”, състоящ се от 18 бр. гаражи, 38 бр. двустайни апартамента, 1 бр. тристаен апартамент, с разгъната застроена площ от 3 907.43 кв.м.

Придобилият право на строеж се задължава да завърши окончателно обекта в срок от три години, считано от датата на подписване на договора за учредяване правото на строеж.

При неспазване на тригодишния срок, придобилият право на строеж заплаща неустойка в размер на 500 лева на ден, до окончателното завършване на обекта и приемането му с Акт образец № 16.

Вместо заплащане на началната тръжна цена на правото на строеж в размер на 773 000 лева, спечелилия търга прехвърля в собственост на Община Кюстендил 10 броя двустайни апартамента от вход “А” и 2 броя гаражи на жил. блок № 30-31, в кв. “Румена Войвода”, като същите следва да се предадат в зъвършен вид: с направени подови настилки, боядисване на стени и тавани, обзавеждане на сервизните възли със санитарни съоръжения (мивка, бойлер, клекало), монтирани СКШ и мивки в кухните, съгласно одобрения архитектурен проект от месец януари 1997 г., информират от общината.

Разликата от началната тръжна цена и достигнатата на търга крайна цена се внася по сметка на Община Кюстендил, преди сключване на договора със спечелилия търга участник.