Световен ден на ходенето
Световен ден на ходенето / netinfo
Община Кюстендил ще се включи, за поредна година в отбелязването на Световния ден на ходенето. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Проявата е част от Общински спортен календар за 2018 г. Съвместно с ОДК, ТД „Осогово“ и клуб на спортиста ветеран са планирани походи, които са с различна трудност и продължителност, с цел да бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.
От Община Кюстендил и Българска асоциация „Спорт за всички“ са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола.

Маршрутите за световния ден на ходенето през октомври 2018 са:
- Тристранна среща с туристи от България, Сърбия и Македония на пирамида 106 при село Жеравино на 07.10.2018 г. Тръгването е в 09:00 часа, от паркинга зад театъра , съвместно с Туристическо дружество „Осогово”;
- Поход от Стадион „Осогово“ – „Хисарлъка - къщичката на баба Яга”- пешеходна зона „Пътека на здравето” ще има на 13.10.2018 г., от 10:00 часа 12:00 часа. Тръгване от  Градинката до ст. „Осогово“, със съдействието на ОДК;
- Поход от Стадион „Осогово“ до м. „Чешмето“ на 20.10.2018 г., от 10:00 часа 12:00 часа, с организацията на Клуб на спортиста ветеран „Осогово 2009“. Маршрутът е подходящ и за хора с увреждания.
Дарик- Кюстендил