/ netinfo
Спокойният град и минералната вода са основните неща, които привличат туристите в Кюстендил. Това стана ясно на среща на хотелиери, бизнесмени и представители на община Кюстендил.

Силен интерес към възможности за стартиране на бизнес с европейски средства

Поводът за срещата е обществена дискусия, на която бяха представени 6 архитектурни обекта от национално значение, с които ще се кандидатства по проект „Развитие на туристическите атракции”. Освен реконструкция, консервация и реставрация на обектите по проекта се предвижда и изграждане на съпътстваща инфраструктура- транспорт, тоалетни, паркинги и други.

Кюстендил
netinfo


Стремим се накрая да се получи едни добър туристически продукт. Обектите, които са включени са черквата „Св. Богородица”, Римските терми, джамията-музей Ахмед Бей, Крепосната стена, джамията „Фетих Мехмед” и Пирговата кула.

Проектът е на стойност около 10 000 000 лв. Като могат да са обекти само от национално и световно значение, в нашият случай са от национално”, заяви зам.- кметът Радмила Рангелова.

ОИЦ-Кюстендил организира семинар за представяне на възможности за кандидатстване в горския сектор

Представителите на бизнеса ще трябва да предоставят своите предложения за изграждането на съпътстваща инфраструктура в писмен вид. На 20 юли, в 10:00 часа ще има отново среща по проектът, като тя е предвидена за широката общественост.
Дарик-Кюстендил