Кюстендил
Кюстендил / община Кюстендил
 
"Категорично се противопоставяме на опитите за внушение за наличие на корупционни практики в изпълнение на своите проекти. Няма нито един сигнал за корупция, подаден по имейл или на горещ телефон до институциите. Няма нито едно оплакване от качеството и сроковете на извършените дейности. Няма нито едно възражение от участниците в публичните процедури.
Злонамереното разпространение на такива лъжливи твърдения не само клевети Общината, но и има за цел да провали очаквания от стотици домакинства втори етап от националната програма за саниране на жилищни сгради, за който от Кюстендил са подадени нови 140 сдружения и над 100 от тях вече са включени за финансиране в списъка на Българска банка за развитие.
 
За тези, които твърдят, че има корупционни практики в изпълнението на проектите в Кюстендил, припомняме следната информация: В отговор на журналистическо разследване, служебното правителството с премиер Огнян Герджиков, назначено от президента Румен Радев, чрез Министерство на Регионалното развитие и благоустройството, предоставя официална справка, от която става ясно, че Община Кюстендил е на второ място по брой санирани блокове в страната, по националната програма, като средната цена за саниране от 116 лв. на квадратен метър, е най-ниската в цялата страна, а най- близката до нея цена я надвишава с над 20%. Разликата в цените, в сравнение с други общини достига до почти 250%.

община
община Кюстендил

Община Кюстендил е с най- ниска цена за саниране в цялата страна, няма оспорени процедури, няма забавени срокове, няма сигнали за лошо качество. Именно това е основанието ни Кюстендил да настоява пред националното правителство програмата да бъде продължена.
 

Кюстендил
Дарик- Кюстендил

За да защитим интересите на хилядите кюстендилски домакинства, няма да позволим тиражирането на лъжи и злонамерени спекулации", заявяват от общинска администрация.