Снежна улица в Дупница
Снежна улица в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио
Община Дупница ще търси фирма, която да извършва поддържането на уличната мрежа през зимния сезон. Тази година сумата е по-голяма, в сравнение с миналата, 220 000 лв., при 135 496 лв. за миналия сезон. В поръчката не е включено почистването на републиканските пътища на територията на Дупница.

250 000 лева икономия от цената на тока очаква Община Дупница

Фирмата, която ще бъде избрана ще трябва да разполага със 7 снегорина с опесъчител, различна широчина на греблото, 2 бр. челен товарач и 2 бр. бордови автомобил, самосвал. По първата обособена позиция за градската улична мрежа в Дупница предвидената сума е 125 000 лв., а за общинските пътища в рамките на община Дупница 95 000 лв.
 
Чрез пресцентъра зам.- кметът Олга Китанова обясни, че с оглед на миналогодишните снеговалежи, парите за поддържане на уличната мрежа не са били достатъчни. Това е причината да се увеличи сумата за тази година. Тя се изплаща на база протоколи за извършена дейност. Тази година няма сключен договор с Агенция „Пътна инфраструктура“ за пътищата в чертите на града и ангажимент на Областно пътно управление Кюстендил е да поддържа техните улици.
 
Дарик- Кюстендил