Красимир Георгиев
Красимир Георгиев / netinfo
След отказа на Самоков, Костинброд и Перник да приемат отпадъците на Дупница, от общината са изпратили нови 7 писма, включително и към тези общини, но вече при различни условия. Преди две седмици се е провела среща при министъра на околната среда и водите, на която са присъствали и представители на община Кюстендил. Това съобщи зам.- кметът на община Дупница Красимир Георгиев. Той обясни, че от Министерството са дали съвет да се напишат нови писма до 7 общини, в които писма подробно да опишат проблема. Сега се и предлагат нови условия, при които да няма ощетени, обясни Георгиев. Предложението се изразява в това, че общината, която приеме отпадъка ще има право да депонира същото количество отпадък в дупшникото депо, след като бъде изградено.

Ако отговорите отново са отрицателни, уверението е, че отношение ще вземе и министърът на околната среда и водите и ще се срещне с кметовете на общини, в които има изградени депа. Съществува още един краен вариант предвиден в законодателството, обясни Георгиев и той предвижда обявяване на кризисна ситуация и с решение на МС се определя депо, което да приеме отпадъка.

Факт е, че до края на годината проблема с депонирането на отпадъците трябва да бъде решен, тъй като след 1 януари 2018 година, старото сметище трябва да бъде закрито.
 
Дарик- Кюстендил