/ iStock/Getty Images
"Двата нови случаи на заразени с COVID-19са на пациенти, лекували се в столични здравни заведения", съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той уточни, че става въпрос за мъж и жена на над 60-годишна възраст.

Работник в ТЕЦ „Бобов дол“ е заразен с COVID-19

Жената се е върнала след химиотерапия, защото е с онкологично заболяване, но е била диагностицирана със заразата, а мъжът се е върнал у дома след операция, също извършена в столична болница. И двата нови случая са "привнесени" от София, коментира Паунов.

К"ъм момента състоянието и на двамата пациенти се оценява като стабилно", уточни Паунов. "Има още двама или трима пациенти, които се лекуват в кюстендилската болница, след заразяване с коронавирус, чието състояние е добро и са пред изписване, но те ще останат в здравното заведение, докато не бъдат получени резултатите от изпратените за анализ проби, които се очаква да са отрицателни.

Съмнение за огнище на коронавирус в кюстендилска фирма с около 300 работници

Общо броят на настанените в местната болница пациенти с коронавирус към момента е осем",
уточни още Паунов. "Обсъжда се кога точно ще бъде отворен кооперативния пазар в Кюстендил. Най-вероятно това ще стане след преминаването на валежите днес и утре", каза още Паунов.