Николай Фарфаров е избран за зам. председател на Общински съвет Сапарева баня
Николай Фарфаров е избран за зам. председател на Общински съвет Сапарева баня / Маргарита Петрова,Дарик радио

Докладната записка беше внесена от колегата на Николай Фарфаров, Марияна Адвукатска и беше единственото предложение по време на заседанието на Общински съвет Сапарева баня. Зам. председателското място беше заложено още при гласуването на Правилника за работа на общинския съвет преди няколко заседания.
Според общинският съветник Венчо Златанчев на този етап местният парламент няма нужда от подобна длъжност. Според по-голяма част от колегите му обаче това би било полезно и според тях ще доведе до намаляване на техническите грешки, които се правят и няма да се налага да се прегласуват решения. За да бъде валидно решението бяха необходими 7 гласа. При гласуването предложението събра с 1 повече от минимума. Така с 8 гласа Фарфаров беше утвърден като зам. председател. Вносителят на докладната Марияна Адвукатска подчерта нееднократно, че избора няма да се отрази финансово на бюджета, тъй като Фарфаров няма да получава допълнителни средства като зам.председател.
Без забележки бяха приети отчетите за изпълнение на дейностите заложени в Програмата за опазване околната среда 2008-2013 година и отчета за годишната дейност по управление на отпадъците на територията на община Сапарева баня.