Направиха първа копка за изграждането на културно- информационен център в Невестино
Направиха първа копка за изграждането на културно- информационен център в Невестино / Иво Кирилов, Дарик радио

Първа копка за изграждането на културно- информационен център бе направена в Невестино. Той трябва да бъде готов за 6 месеца, като ще се намира в парка на Невестино. Изграждането на центъра е по трансграничен проект между общините Невестино и Дойран, Македония. Началото на строителството дадоха кметовете Димитър Стаменков и Глигор Чабулев. Те направиха първата копка, като кметът на Дойран счупи и бутилка с шампанско, за началото на строителството.

 

"В Културно- информационен център ще има голяма конферентна  зала, както и компютърен кабинет. Общата стойност на проекта е около 300 000 евро. Освен този център по проект в Дойран се предвижда изграждането на лятна сцена. Досега сме направили и 4 клуба по интереси- фолклор, кулинарен, изобразително изкуство и фотография", заяви ръководителят на проекта Мая Андонова.

"Културните ценности не са само задача на местната власт, но опазването им е задача и на всеки един жител.Амбициозната цел на този проект е да създадем едно устойчиво трансгранично и културно развитие между двете общини.С него ще се спомогне за развитието на туризма и на икономиката в двата района", заяви кметът Димитър Стаменков.

"Ние имаме идеи за още съвместни проекти, които ще помогнат на жителите на двете общини. До 15 дни ще бъде готова и сцената в Дойран. Каня ви да посетите нашата община", каза кметът на Дойран Глигор Чабулев.