Кюстендил
Кюстендил
Учениците, явили се на тест за общински стипендии в Кюстендил бяха наградени днес в Килийното училище.
Отлични резултати са постигнали учениците явили се на теста за общински стипендии в Кюстендил. От явили се 66 ученици 53 получиха награда, защото са искарали над 30 точки от максимален брой 36.

„Благодаря, че се включихте и тази година. Дойдох да ви поздравя, защото резултатите са изумителни. Показвате блестящо ниво, изключителна ориентация, много добра обществена сетивност. Което показва едно, че и като деца и като хора и като приятели сте готови да променяте този съвременен свят на предизвикателства”, заяви при награждаването кметът на Кюстендил Петър Паунов.

КюстендилНа тазгодишния тест, проведен на 1.07.2019г., са се явили  66 ученици, разпределени в две възрастови групи – VІІІ и ІХ, Х и ХІ клас. Стипендиите, осигурени от бюджета на Община Кюстендил, са между 50 и 500 лева.
Максимален брой от 36 точки са постигнали по един ученик от всяка възрастова група. Това са при ученици VІІІ и ІХ клас- Йоана Цонева от 9 клас на ПМГ „Емануил Иванов”. При по- големите с максималният брой е Дебора Анева от 10 клас на ЕГ „Д-р Петър Берон”.
Един ученик е постигнал 35 точки и това е Йоана Кискимова от 8 клас от ПМГ.

Трима са учениците постигнали 34 точки. Това са Калоян Димитров от 9 клас на ПМГ, Виктория Нешева от 10 клас на ЕГ и Сияна Серафимова от 11 клас на ЕГ.