Снежна покривка
Снежна покривка / Дарик- Кюстендил
Над 20 см е вече снежната покривка в Осоговската планина. Пътят се почиства, като снегът се задържа по него от лесопарк Хисарлъка в посока ски пистите.

Снежна покривка
Дарик- Кюстендил

Снежна покривка
Дарик- Кюстендил

Валежи от сняг има в цялата област Кюстендил. Всички пътища се обработват. Няма въведени ограничения в движението, съобщиха за Дарик от Областно пътно управление- Кюстендил. Най- много сняг има в района на Осогово и по пътя за ГКПП- Гюешево.

По информация на Дарик, има аварирали тирове на Черна нива, по пътя Кюстендил- Дупница и на пътя Кочериново- Рила. Взимат се мерки за тяхното издърпване, но участъците са отворени за движение.

Около 5 см е снежната покривка в района на село Ваксево, община Невестино, по данни на наши читатели.

Снежна покривка в село Ваксево
Дарик- Кюстендил

Фирмата по снегопочистване в Дупница е в готовност да реагира ако валежите от сняг продължат. При понижаване на температурата през нощта пътните настилки ще бъдат обработени срещу заледяване. Това увери зам.- кметът Крум Милев.

Ако има имате допълнителна информация или сигнали, моля изпращайте ги на адрес: darik_kustendil@mail.bg

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна на 19 ноември. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил, където количествата ще са между 10 и 30 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони - от 10 до 25 см.

дъжд и сняг
НИМХ-БАН
 

През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират.
Дарик- Кюстендил