Националната премиера на филмът „Каръци в Кюстендил
Националната премиера на филмът „Каръци в Кюстендил / netinfo

Националната премиера на филмът „Каръци" ще се състои в Кюстендил. Това ще стане днес от 19 часа, заяви за Дарик директорът на театъра в Кюстендил Чавдар Ненов. Режисьор и сценарист на филма е Ивайло Христов. В главните роли са Деян Донков, Ованес Торосян и Ненчо Илчев. Филмът бе заснет в Кюстендил, а в него като статисти участваха и над 200 кюстендилски деца.

„За премиерата, която ще бъде в театъра в Кюстендил ще бъде доставена кино машина и голям екран. Той ще бъде прожектиран в голямата зала на театъра. Такова събитие в Кюстендил, като национална премиера на български филм не се е случвало. Ще присъства и целият екип на филма, както и гости от София", каза Ненов. Той също има епизодична роля във филма, където изиграва полицай, който хваща главният герой да краде спагети. В „Каръци" от Кюстендил участват още Николай Брънзалов и Сашка Радева. След като бъде излъчен за първи път в България, филмът ще участва и във фестивали в Испания и Естония.
Българския филм "Каръци" на режисьора Ивайло Христов, спечелил голямата награда „Златен Свети Георги" на Международния кинофестивал в Москва.
„От директорът на продукцията Любо Анев имам уверение, че ще бъде изготвено портфолио на Кюстендил и ще бъде предлаган града за заснемане и на други филми, включително и международни", каза още Чавдар Ненов.

Само преди няколко дни филмът чийто сценарист и режисьор е Ивайло Христов, взе голямата награда на 33-тия фестивал на българските игрални филми "Златна роза" във Варна. Лентата получи и призовете на публиката, критиката и журналистите, а актрисата Елена Телбис беше отличена с наградата за най-добра женска роля.