Министерството на младежта и спорта ще финансира турнир по самбо в Кюстендил
Министерството на младежта и спорта ще финансира турнир по самбо в Кюстендил / МСС

Спортен клуб "Крис"- Кюстендил е един от 20- те в страната, които ще получат финансиране на проектите си по новата програма на Министерството на младежта и спорта „Децата и спортният клуб". Той ще бъде субсидиран с 4 000 лв. за организацията на детски турнир по самбо в Кюстендил, през месец септември.
"Турнири по самбо в страната почти няма. Децата участват единствено на Държавното първенство. За да ги задържим в залата и, за да развием способностите им трябват състезания и трупане на опит", коментира за Дарик председателят на СК "Крис" Мартин Христов.
Министър Красен Кралев утвърди 20 проекта по 14 вида спорт, които ще се реализират в 13 населени места. Кандидатстваха 87 клуба от 34 населени места. Максималната сума, която се отпуска на клуб е 9 000 лв. Първоначално по нея бяха предвидени 100 000 лв., но поради големия интерес средствата бяха увеличени на 125 000 лв.
Програмата ще се реализира от 1 май до 31 декември 2015 година. При успех ще се осигурят допълнителни финансови средства за разширяване на обхвата й през следващите години, информират от Министерството на младежта и спорта.
Целта на пилотната програма „Децата и спортният клуб" 2015 е създаване на условия и възможности за подпомагане на спортните клубове в работата им с деца за начална спортна подготовка и участието им в спортни прояви.