Мартин Ковачев с важен гол за Пелистер, македонците пишат- Игра без грешка. Машина!
Мартин Ковачев с важен гол за Пелистер, македонците пишат- Игра без грешка. Машина! / Личен архив на футболиста

Кюстендилецът Мартин Ковачев донесе победата на отбора си "Пелистер"- Битоля над "Ренова" с 1:0 в среща от междинния 14- ти кръг на шампионата в Македония. "Ковачев "ЗАКУЦА" за БЕРИЌЕТНА ПРОЛЕТ", написа клубния сайт http://www.zelenobeli.com. С тази победа се увеличават шансовете на "Пелистер" да играе в европейските турнири се увеличават значително.
Това е първият гол за сезона на Ковачев, но благодарение на него тимът на бившия наставник на "Пирин"- Благоевград Наджи Шенсой се укрепи на третото място и увеличи на 5 точки преднината си пред "Работнички"- Скопие.
"Играе без грешка. Машина!", пишат македонските колеги за Мартин Ковачев:
"Бугаринот Мартин Ковачев кој со ефектен еврогол со глава го реши вчерашниот меч и донесе многу важни 3 бода за Пелистер,фудбалер кој со своите игри веќе по втор пат ги освојува срцата на Битолчани,неговата пожртвуваност и сигурност во играта го направи искусниот дефанзивец вистински миленик на љубителите на фудбалот во Битола,кога се коментира неговата игра од трибините најчесто се слушаат зборовите "СЕКОЈА ЧЕСТ,ИГРАЧИШТЕ,ИГРА БЕЗ ГРЕШКА,МАШИНА',во ова ќе се сложат сите кои се редовни посетители на стадионот под Тумбе Кафе,одамна Пелистер немал таков дефанзивец во своите редови,вистински пример за сите свои соиграчи"
Освен Мартин Ковачев в отбора от Битоля играе още един кюстендилец Димитър Илиев. Третият българин в отбора е Милен Василев, който е играл за "Миньор" и "Марек".
"Пелистер" приема "Шкупи" в неделя и при победа може да увеличи преднината си пред "Работнички", които играят с шампиона "Вардар"- Скопие.

Мартин Ковачев с важен гол за Пелистер македонците пишат Игра без грешка Машина
netinfo