"Велбъжд" и "Марек" се срещат в София
"Велбъжд" и "Марек" се срещат в София / Дарик Нюз,архив
Отборът на Марек прекрати участието си в Елитната юношеска група. Причините са финансови , но също така и спортно-технически. 6 загуби в 6 мача и 2-46 голова разлика….А отборът на Пирин ще остане и без единствената си победа до момента в групата, тюй като резултатите на Марек се анулират.
След като разгледа заявление от ФК Марек 1915 Дупница за отбора участник в Държавното първенство елитна юношеска група до 19 години, СТК наБФС реши:
Отборът на ФК Марек 1915 Дупница участник в Държавното първенство елитна юношеска група до 19 години, на основание чл. 24, ал. 8, спира своето участие в първенството и от новия сезон може да се състезава само в по-ниско ниво и то през едно ниво, ако е възможно, също така губи право да участва в квалификации за Държавното първенство елитна юношеска група до 19 за период от една спортно-състезателна година.
На основание чл. 24, ал. 11 срещите на ФК Марек 1915 Дупница изиграни до сега в Държавното първенство елитна юношеска група до 19 години се анулират и в следващите редовни кръгове не се присъжда резултат.