Кюстендил е на 5- то място в читателската класация Кой е най- добрият град за живеене в България за 2013 г.
Кюстендил е на 5- то място в читателската класация Кой е най- добрият град за живеене в България за 2013 г. / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Читателите на Дарик Нюз, които гласуваха за "Кой е най- добрият град за живеене в България за 2013 година", класираха Кюстендил на престижното 5- то място, с 6 825 точки. След оспорвана битка, Бургас е на първо място с 67 215 пред Стара Загора с 62 536 гласа.
Пред Кюстендил в читателската класация са още- Варна с 20 493 и Добрич с 8 745 точки. Челната десетка на най- добрите градове за живеене, според читателите на сайта Дарик Нюз са още градовете- Велико Търново, Кърджали, Русе, Сливен и Плевен. На последните две места са Перник и Хасково.
За седма поредна година Дарик радио и вестник "24 часа" провеждат националната кампания "Кой е най- добрият град за живеене в България за 2013 година". Резултатите от гласуването на журито, на база предварително обявените критерии ще бъдат обявени на официална церемония в понеделник- 17 март, в Националния археологическия музей в София. На церемонията е поканен и кметът на Кюстендил Петър Паунов.