Кънка Витова с купата на държавно първенство по шахмат за незрящи- жени
Кънка Витова с купата на държавно първенство по шахмат за незрящи- жени / Кънка Витова

Кънка Витова председател на Спортен клуб „ Пауталия спорт -2005" Кюстендил спечели първо място в индивидуалното национално първенство по шахмат за незрящи /жени/ , което се проведе от /17.10- 20.10/2013г. в хотел „Релакс" в с. Шипково ,община Троян, област Ловеч То е организирано от „Федерация спорт за хора със зрителни увреждания „.В турнира участват по 2 мъже и една жена от спортен клуб ,членове на федерацията.Съдия на турнира мс Димитър Илиев.
В категория мъже в индивидуалната надпревара участваха Борислав Лазаров и Динко Даскалов. В индивидуалното класиране при мъжете по -добре се класира г-н Лазаров.
В категория жени участваха 8 от най-силните незрящи шахматистки на федерацията. Турнирът при жените се проведе по кръгова система, в 7 кръга.
С 6,5 т ,г-жа Витова спечели първото място.
„Победата в турнира ми е благодарение на методическата помощ оказвана ми от г- н Асен Анев , тренировките с отговорник секцията по шахмат в клуба г-н Александър Костов , както и г- н Лазаров и Даскалов ,които никога не са отказвали да ми бъдат спаринг-партньо̀ри за тренировка „- сподели Витова.

Кънка Витова с купата на държавно първенство по шахмат за незрящи- жени
netinfo