Къде има свободни места след 8 клас?
Къде има свободни места след 8 клас? / netinfo

  Само 1 е свободното място в ПГ по икономика и мениджмънт в Кюстендил, то е в паралелката "Малък и среден бизнес". По 11 свободни места има в ПГ по дървообработване и горско стопанство и ПГ "Джон Атанасов". 13 са незаетите места в две паралелки на ПГ по селско стопанство, 15 в ПГ по лека промишленост и 29 в ПГ по туризъм / в 4 паралелки /.

  "В ПГ по туризъм има най- много свободни места, но там няма закрити паралелки след 3- то класиране", коментира за Дарик ст. експертът от Регионалния инспекторат по образованието Боряна Хинова.

  Гимназия "Неофит Рилски"- Кюстендил набира още 3- ма ученици за профил "Музика" и 5- ма за профил "Изобразително изкуство". Във вечерната паралелка има 12 свободни места.

  В община Дупница има- 4 свободни места в ПГ по облекло и стопанско управление; 5 в ПГ "Корольов"; 8 в ПГ по транспорт; 10 в ПГ по хранително- вкусови и химически технологии".

  По 11 незаети места има и в две паралелки на Гимназия "Христо Ботев"- Дупница, и СОУ "П. Хилендарски". 10 са свободните места във Вечерното средно- общообразователно училище.

  Ситуацията в община Бобов дол е следната: 10 свободни места в СОУ "Христо Ботев" и 8 в Професионалната гимназия.

  ПГ по туризъм в Сапарева баня набира 18 ученици за 2 паралелки. В средното училище в Кочериново има свободни 5 места, съобщават от РИО- Кюстендил.