Кои са кандидатите за директор на РЗОК-Кюстендил? Тайна, до избора на победител
Кои са кандидатите за директор на РЗОК-Кюстендил? Тайна, до избора на победител / Дарик- Кюстендил, архив

Изтече срокът за подаване на документи за участие в конкурса за директор на РЗОК- Кюстендил. На въпрос на Дарик- Кюстендил, кои са кандидатите за поста? Получихме отговор, че е взето решение тази информация да не се изнася преди да е обявен победителят. Целта е да няма спекулации.

Кандидатите за поста трябва да са представили писмената разработка на тема:
„Управление, анализ и контрол на финансовия ресурс на изпълнителите на медицинска помощ-договорни партньори на съответното РЗОК".

По неофициална информация на Дарик, за поста директор на здравната каса в Кюстендил ще се конкурират досегашния й ръководител д-р Матей Попниколов, първият директор на РЗОК-Кюстендил д-р Сашо Котев и началникът на отдел "Контрол на доболнична, болнична помощ и аптеки" д-р Андрей Стоянов. Тримата бяха подали документи за отменения преди два месеца конкурс.

Сред изискванията към кандидатите, освен това да имат придобито висше образование- степен „магистър", са: те трябва да имат седем години професионален опит, от които минимум три години стаж по специалността в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело; да не са едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител, търговски пълномощник, търговски представител, прокурист, търговски посредник, ликвидатор или синдик, член на орган на управление или контрол на търговско дружество или кооперация; да не са член на управителен или контролен орган или акционер в търговско дружество, с предмет на дейност извършване на доброволно здравно осигуряване; да не заемат ръководна или контролна длъжност в политическа партия.