Кметът на Кочериново иска допълване на общинския план за развитие с нови проекти
Кметът на Кочериново иска допълване на общинския план за развитие с нови проекти / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Приемане на отчета за изпълнение на бюджета за второто тримесечие на 2013 г. и извънбюджетните сметки и фондове на 2013 г. Конкурс за изработване на проекти за символ на община Кочериново, във връзка с предстоящо изготвяне на Наредба за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания са две от докладните в дневния ред на сесията на Общински съвет- Кочериново, която започва в 13 ч.
Очаква се ОС - Кочериново да даде разрешение за формиране на паралелка с по-малък брой ученици в ІV клас на СОУ „Христо Ботев", както и за присъединяване на община Кочериново към Декларация за достъп на младите хора до култура.
Кметът на община Кочериново Иван Минков внася докладни за Допълване и актуализиране на общински план за развитие на община Кочериново за периода 2007-2013 г. и даване на съгласие за кандидатстване с технически проект „Изработване на инвестиционен проект с обекти:
„Ревитализация и саниране на сграда на културен дом /читалище/ - гр.Кочериново, общ.Кочериново",
„Ревитализация на градско площадно пространство - площад Трети март, гр.Кочериново, общ.Кочериново",
„Ревитализация на площадно пространство - с.Пороминово, общ.Кочериново"
„Ревитализация и саниране на сграда на читалище - с.Пороминово, общ.Кочериново".
Кметът предлага и допълване на общинския план за развитие с още два проекта: „Модулна ПСОВ с довеждаща инфраструктура и заустване" с.Стоб, общ.Кочериново.
„Пречиствателно съоръжение за отпадни води от с.Мурсалево, общ.Кочериново".