Каратеки от Мак Доналд издържаха изпит пред най-техничния инструктор в света
Каратеки от Мак Доналд издържаха изпит пред най-техничния инструктор в света / netinfo

Трима състезатели на КК „Мак Доналд" - Изабел Ризова, Васил Павлов и Александър Бараклийски заедно с треньора Диляна Владимирова взеха участие в 4-дневен семинар с Шихан Масао Кагава (8 дан), който е директор на техническата комисия на Световната Карате Федерация и главен инструктор за JKS.

Кагава е от най-високо квалифицираните и най-техничен каратека в света. Той пътува из целия свят. Семинарът му в Охрид е първият на Балканите. Неговата форма, гъвкавост и технически умения са несравними. Той е въплъщение на това, което истинският каратека трябва да се стреми, коментира пред Дарик треньорът Диляна Владимирова.

По време на семинара се проведе и технически изпит за покриване на майсторски степени. Тримата възпитаници на кюстендилския клуб се явиха и защитиха успешно 1-ви дан (черен колан).


„Семинарът беше изключителна възможност за нас, да работим с най-добрия треньор в света, много се надявам това да е началото и да предстоят още много семинари и в България", допълни Владимирова.

От 10 август, каратеките на клуба заминават на едноседмичен лагер на „Трите буки", след това предстоят още два лагера с националния отбор, в който са включени Мария- Десислава Плачкова, Изабел Ризова, Александър Бараклийски и Васил Павлов.