Избраха фирмите- изпълнители за ремонт на уличната мрежа в Дупница
Избраха фирмите- изпълнители за ремонт на уличната мрежа в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Фирма "Мередиан" ЕООД спечели 3 от 4-те позиции на обществената поръчка за рехабилитация и текущ ремонт на уличната мрежа в Дупница. Ако няма обжалвания на процедурата, изкърпването на дупки по улиците в община Дупница трябва да започне до няколко седмици. Комисията, по избор на фирма-изпълнител класира участниците в процедурата.
Дупнишката фирма "Меридиан" ЕООД спечели три от 4-те позиции за рехабилитация на уличната мрежа в общината. За ремонт на уличната мрежа в града, тя предложи 142 666,98 лева, като след нея остана "Мегаинвест Холд" с оферта от 143 229,60 лева. За улиците в селата, цената на победителите е 72 927,50 лева и за ремонт на 4-класната пътна мрежа отново са с най-ниска цена - 50 065,59 лв. без ДДС. 4-ата обособена позиция, която е ремонт на републиканската пътна мрежа, поръчката спечели "Мегаинвест Холд" ЕООД с цена от 4 787,71 лева.
След като бъдат подписани договорите, представители на Община Дупница и фирмите ще изготвят график за работа.
Тогава ще стане ясно и точно кои улици ще бъдат рехабилитирани. Припомням, че преди няколко дни жители на ул. Хемус за пореден път поискаха общината да включи и тяхната улица поне в плана за 2016 година.