/ news.bg
Рок група „Фактор“ ще завършат тържествата по повод избирането на Девойка „Кюстендилска пролет“ 2018 и официалния празник на града, с концерт от 19.00 часа на площад „Велбъжд”. Групата се връща в Кюстендил след 30 години.

“Емоцията е много голяма, защото като си от Кюстендил и да свириш тук в родния град, неописуемо е. След 30 години се радвам, че с група Фактор можем да отново да сме в Кюстендил и да зарадваме публиката с музиката, която са слушали през годините и с песни от последния ни албум, с хитове, като Високото момиче, Приятели, Самотният”, каза в интервю за Дарик барабанистът на групата Йордан Стаменков. Той е член на бандата от 1984 г. до 1990 г. , когато заминава за САЩ, където живее и до днес.
 
“Кюстендилска пролет е празник, който се прави от много дълго време и като разказваме и на приятелите си в Америка, те са изненадани и имат желание да дойдат и да посетят Кюстендил именно за този празник”, разказа Йордан Стаменков. Той и семейството му следят постоянно новините от Кюстендил и България като цяло.
 
“Следим новините за България и се вижда разликата, за годините които са минали,  градът се развива в положителна посока и аз съм радостен от това нещо. Аз мисля, че младите искат да опитат нещо ново и затова отиват в чужбина, но каквото и да опиташ в чужбина идва време и след 3-5 или 7 години, мислиш за връщане в родината. Животът тук се подобрява с всяка изминала година”, коментира Йордан Стаменков.
 
Дарик- Кюстендил