/ nova.bg
Проект за решаване на проблема с паркинга пред поликлиниката в Кюстендил, за който има подписка от граждани и писмо от работещите в кабинетите там лекари, подготвя Института по пътна безопасност-София.

Организират обществено обсъждане на тема пътна безопасност в община Кюстендил

Членът на Управителния му съвет Богдан Милчев е бил на предварително посещение в Кюстендил, огледал е района и се е срещнал с кмета на Общината Петър Паунов.

Той ще участва и в общественото обсъждане за пътната безопасност в Кюстендил, което ще се проведе в четвъртък - 6- ти юни, от 17, 30 часа в Килийното училище, благодарение на покана на общинския съветник Георги Джоглев, обяви общественият посредник Васил Иванов.
 
“По време на срещата с кмета започнахме разговори за изготвяне на цялостна визия за пътната безопасност в Кюстендил, със съдействието на Института. Богдан Милчев заяви, че организация на движението, като това по ул. “Цар Симеон” не е виждал никъде в България”, заяви Васил Иванов.

Той призова всички заинтересовани граждани да се включат в дискусията в четвъртък. На нея ще бъде коментирано и предложението ул. “Димитър Беровски” да стане еднопосочна, което е подкрепено с подписка на живеещите там.
 

Срещата за пътна безопасност се организира и по инициатива на общинският съветник Огнян Атанасов, които има също предложения за еднопосочни улици. Васил Иванов изрази надежда, че Община Кюстендил и Института по пътна безопасност ще започнат да си партнират за цялостна визия за пътната безопасност в града, като това означава оглед на целия град, обществени обсъждания по квартали и накрая обсъждане на целия проект.
Дарик- Кюстендил