Има връзка между делото срещу братя Галеви и случая със съдия Маринов?
Има връзка между делото срещу братя Галеви и случая със съдия Маринов? / netinfo

Има връзка между делото срещу "братя Галеви" и разработката за подкуп срещу съдия Юрий Маринов. Това заяви адвокат Антон Сираков, който е довереник на 3- ма от основните свидетели срещу "братя Галеви" и другите 5- ма обвинени. Според него целта е да се накарат кюстендилските магистрати да мълчат. Съдия Маринов взе решение за запор на имуществото на "братя Галеви" по искане на комисията "Кушлев".

"Юрий Маринов беше първия, който посегна на техните интереси изпълнявайки служебните си задължения. Това е провокация", заяви Сираков.

Адвокатът на Пламен Галев и Ангел Христов- Емил Велинов коментира, че е недопустимо да се правят подобни връзки и обвинения. Велинов е защитник и на съдия Маринов.

"Депутатът Мая Манолова ще заведе дело за клевета срещу пернишките бизнесмени. Би могло и потърпевшите от твърденията на адвокат Сираков да направят същото. Не е редно един адвокат да прави подобни изказвания от гледна точка на морала", каза Велинов. Като председател на Адвокатска колегия Кюстендил, той ще докладва за поведението на колегата си.

Антон Сираков е адвокат на съветниците от "Атака"- Дупница по делото, което те водят за обида срещу "братя Галеви".