община Дупница
община Дупница / netinfo
Дупничани искат оставката на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев с подаденото уведомление за протеста на 21 август. То беше споделено в социалната мрежа, в групата „Оправете ни улиците, община Дупница“.
Протестният митинг остава на 21 август от 17 часа пред сградата на община Дупница, като в социалната мрежа в групата „Оправете ни улиците, община Дупница“ тече и организация по него. Протестиращите ще се съберат най-вероятно в района на ВиК Дупница, тъй като според тях дружеството е сред основните виновници за състоянието на уличната мрежа.
„С настоящото уведомление, както и основна цел на протестните действия Ви каним да подадете оставката си след провеждане на протеста“ пише в уведомлението съорганизатора на протеста и допълва, че се ангажират да уведомят всички възможни „инстанции и европейски такива, които уреждат правата на човека за нормален начин на живот“.
В уведомлението се допълва, че цитирам „В случай, че упражните власт дадена Ви от закона, а именно за спиране провеждането на протестни действия, смятам, че спорът ще бъде отреден чрез законните съдебни процедури“. В уведомлението като мотиви са посочени цитирам „ слабо и нелогично управление на община Дупница“, „допуснати множество и финансови злоупотреби“, според протестиращите няма компетентни лица в администрацията, които да отговарят за европейските проекти.
Групата в социалната мрежа беше създадена още миналата година, но е особено активна в последните няколко месеца. Уведомлението завършва с думите „В очакване на оставката Ви!“.