срещата в Дупница
срещата в Дупница / netinfo
Готовността за предстоящият зимен сезон обсъдиха на среща представители на няколко институции и кметовете на кметства в община Дупница.

Кметовете на малките населени места в община Дупница получиха уверение от началника на ОУП Кюстендил Юлияна Божилова, че ще получат съдействие през предстоящия зимен сезон.

Тя обясни, че предстои проверка за готовността на фирмите, които ще работят на територията на област Кюстендил. Договорът е с ДЗЗД „Пътно поддържане“, в което влизат „Мегаинвест“ със седалище Дупница и „Пътно поддържане – Кюстендил“, които са в Кюстендил. Юлияна Божилова заяви, че ако фирмите не изпълняват коректно задълженията си ще бъдат глобявани. Зимното поддържане ще бъде въведено на 1 ноември.

Обсъждат предстоящия зимен сезон в малките населени места на среща в Дупница

Юлияна Божилова допълни, че е добре кметовете да поддържат връзка с нея, когато се появи усложнена ситуация, вместо да се звъни на тел. 112 за случаи, които не са спешни. 

В подкрепа на думите й се изказа и началника на РУП в Дупница, Борислав Динев, който заяви, че спешният телефон не е за дреболии и се налагат глоби, ако някои си позволи да задържа линията за ситуации, които могат да се разрешат на местно ниво.

Той посочи пример, в които е подаден сигнал на спешния телефон от гражданин, че има струпан сняг пред гаража и поискал снега да бъде почистен.
 

срещата в Дупница
netinfo


За кризисни ситуации кметовете на селата, а и гражданите могат да подават сигнали в полицията в Дупница, а от там ще бъдат предавани на фирмата, която извършва снегопочстването на територията на общината.
Началникът на КАТ Пътна полиция Радослав Стоилков увери, че се предприемат мерки за безопасността на дупничани през зимата, освен това всеки ден ще има дежурен екип, пред различно учебно заведение, за да се гарантира нормалния старт на учебния ден.

Срещата беше инициирана от председателят на ОбС Дупница, Емил Гущеров, а целта кметовете на малките населени места да могат да поставят въпросите пред представителите на различните институции и да получат отговорите директно от тях.